Business Intelligence: meer halen uit bestaande data 

Steeds vaker beschikken organisaties over data waar niet het volledige potentieel uit wordt gehaald. Vaak is een organisatie zich niet bewust van de schat aan data die in systemen worden opgeslagen. Het analyseren van dit soort data leidt vaak tot verrassende inzichten, waarmee veronderstellingen uit het verleden genuanceerd kunnen worden. 


Onderzoek met Effect gebruikt de methoden en technieken op het gebied van Business Intelligence om grote hoeveelheden bestaande data te kunnen verwerken. Dit gebeurt enerzijds door bestaande data te verrijken en te verbinden met andere databronnen en anderzijds door vanuit een breed perspectief op te zoek te gaan naar verborgen verbanden in de data. 
Hoe komen we tot resultaat? 

Het toepassen van Business Intelligence op grote hoeveelheden bestaande data vereist een zorgvuldig traject. Het gaat niet alleen om wat u uit de data wilt halen, het gaat ook om wat wij uit de data kunnen halen. Het vooraf bepalen van kwaliteit van de bestaande data en de mogelijkheden tot het verbinden van verschillende databronnen met elkaar is een belangrijk onderdeel van het traject. 

Vanwege de complexiteit en onvoorspelbaarheid van een dergelijk traject bouwt Onderzoek met Effect een aantal go/no-go momenten met u in.  Als de kwaliteit van bestaande data onvoldoende is, dan hoort u dat van ons in een zo vroeg mogelijk stadium. Indien de datakwaliteit op orde is en er voldoende mogelijkheden zijn voor verrijking en verbinding met andere databronnen, dan bieden wij een fixed price beleid. Wat kun je met het resultaat?   

Een traject om met behulp van Business Intelligence grote hoeveelheden data te realiseren resulteert in een oordeel over de kwaliteit van bestaande data en de mogelijkheden tot verrijking en verbinding met andere databronnen. Dit kan ertoe leiden dat eerst de kwaliteit van bestaande data op peil gebracht moet worden. Onderzoek met Effect adviseert u over de wijze waarop u dit kunt doen of laten doen door gespecialiseerde partijen. 


Als de kwaliteit van bestaande data voldoende is, leidt een analyse van bestaande data bijna altijd tot verrassende resultaten over klanten en hoe ze meer en minder gebruik maken van producten en diensten. Met de resultaten bent u in staat om betere beslissingen te nemen. 

Contactgegevens


Onderzoek met Effect

De Vlasakkers 14

3452 LA Vleuten


Mobiel: 06375 49 749

Email: info@onderzoekmeteffect.nl

KvK: 17107010

Email

Schrijf me in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Naam